Weg met sociale media op een website

Op heel veel websites kom je ze tegenwoordig tegen: sociale media knoppen. Laat al je Facebook, Twitter, Linkedin of Google vrienden weten dat je iets gelezen hebt en het leuk vindt of aan wil raden. Misschien zijn zij er ook wel in geïnteresseerd!

Maar wie vraagt daar om? Ik las pas een artikel waarin verteld werd dat mensen niet graag iets delen, ze willen het graag voor zichzelf houden. En waarom moet de content op een site per se gedeeld worden op een sociaal netwerk?

Ik toonde op MaartenvandeKamp.nl een Twitter-feed van mijn Twitter account en mensen konden een artikel delen op Twitter en Facebook. Dat werd totaal niet gebruikt.

Toen ben ik gaan kijken naar andere sites en hun toepassing van sociale media knoppen. Ik zag dat er enkele sites waren die verwezen naar Facebook of Twitter, maar niet in de vorm van een Like of Twitter knop.

En die Twitter-feed die de voorpagina stond zorgde alleen voor extra links die geïndexeerd werden en uiteindelijk toch weer naar mijn eigen site verwezen. Dat had ook weinig meerwaarde..

Daarom heb ik besloten om alle verwijzingen naar sociale media weg te halen. Alleen onderaan de pagina staat een verwijzing naar de Facebook pagina en daar blijft het bij.

Als mensen iets willen delen dan doen ze dat ook wel, maar je moet het ze niet op willen dringen door allerlei knoppen neer te zetten en ze te smeken of vragen om het alsjeblieft sociaal te maken. Maak dan een pagina aan die ze kunnen liken…